#5 Ikea Tistedal

Tistedal har en kärna bestående av naturlatex. Detta ger madrassen en tryckavlastande och andningsbar förmåga. Fukt förs bort och luft kommer in för att hålla dig sval nog för att få ett skönt sovklimat. Tyget runt madrassen är helt tillverkat utav bomull från hållbara källor. Detta tycker vi på bästa bäddmadrass är bra då både latex och hållbart bomull gör att bäddmadrassen är bättre för miljön än många andra bäddmadrasser. Betyder detta att bäddmadrassen är skönare än andra, då det är den viktigaste aspekten när man ska sova. Läs vårt omdöme nedan och ta reda på svaret.

Vi upplever Tistedal som en bra och stödjande bäddmadrass. Man sover bra på bäddmadrassen dessutom svettas man inte så mycket och man blev inte alls så varm under natten vilket är ett signum för just latex material.  Dock tycker vi att tistedal inte var så bekväm som de andra bäddmadrasserna men i det stora hela är det en bra bäddmadrass som ger bra tryckavlastning och stöd.

Man kan köpa IKEA bäddmadrasser online och få den fraktad till hem till dig eller köpa den direkt i butik. Frakten är alltid från 39kr. Men beroende på vart man bor i Sverige och vilket leveransalternativ man väljer så kan det kosta några hundralappar. Beroende på vart man bor och hur stor försäljningen är i det området påverkar även hur lång tid det tar innan de kan komma hem med din leverans. Detta tycker vi är väldigt negativt speciellt då IKEA är så stora och etablerade på marknaden bör dem verkligen erbjuda fri hemleverans och inte be kunden betala flera hundralappar för att få hem sin produkt. Har du ingen bil så kan det därmed bli väldigt svårt att få hem en produkt och köpa något online från IKEA.

TISTEDAL Bäddmadrass, natur, 160x200 cm

Avslutningsvis, IKEA erbjuder öppet köp i 365 dagar, om man vill lämna tillbaka varan. Man får pengarna tillbaka på returen om produkten är oanvänd och man har kvar kvittot. Så IKEAs returprocess fokuserar mest på om man ångrar sig eller märker att något är fel på varan (t.ex. att man fick fel storlek). Detta är ytterliggare en aspekt som sänker IKEAs betyg här på Bästa Bäddmadrasserna då man inte har möjlighet att testa produkten hemma under en period vilket i princip gör det omöjligt att köpa en bädddmadrass online från IKEA och man måste därmed åka till deras varuhus vilket kan vara väldigt omständingt om man inte har en bil.

IKEA behöver ingen vidare introducering, kort sagt är dem möbelföretaget som har lyckats ta sig från lilla Småland i Sverige och nu brett ut sig över hela världen. Deras ide är att sälja billiga och bra möbler som man själv enkelt kan montera ihop hemma. En möbeljätte måste så klart ha sängar och madrasser med i sitt sortiment.

Omdöme 5,5/10

Att IKEA har valt att producera Tistedal med mer naturligt och hållbart latex och bomull är helt klart ett plus för oss som uppskattar mer hållbara produkter. Bra kundtjänst och tillgänglig hemleverans i fall man önskar är också ett plus i betyget. Dock är det negativt att man inte kan prova bäddmadrassen helt riskfritt som i sin tur gör det svårt att köpa produkten online. Att de har en 365 dagars öppet köp för oanvända produkter, och att deras ”Sov på saken i 90 dagar”garanti inte gäller för bäddmadrasser är dock ett minus. Att bäddmadrassen enligt oss behöver vara lite bekvämare väger också ner betyget. Generellt sätt kan man säga: är du ute efter en bra och hållbar bäddmadrass till ett lågt pris så är Tistedal ett bra val.

TISTEDAL Bäddmadrass, natur, 160x200 cmTISTEDAL Bäddmadrass, natur, 160x200 cm