#3 Jysk GOLD T70 Dreamzone

Jysks Gold T70 Dreamzone är en åtta cm tjock bäddmadrass av memory foam-skum. Den kommer i ett avtagbart och tvättbart stretch-överdrag gjort utav polyester och viskos. Vi är som sagt alltid positiva till att överdraget kan tas av och tvättas i tvättmaskin då det är lätt hänt att man råkar spilla något i sängen eller att en olycka sker, speciellt om man har småbarn. T70 Dreamzone har en tryckavlastande effekt och formar sig efter användarens kropp.

Vi på Bästa Bäddmadrass upplever T70 Dreamzone som bekväm, mjuk och stödjande och erbjuder helt klart en godnatts sömn. Bäddmadrassen ger bra stöd och formar sig väl efter kroppen. En negativ aspekt är dock att den kan bli lite varm då bäddmadrassen tyvärr inte har någon andningsförmåga, detta är hyfsat normalt när man har en bäddmadrass eller madrass för den delen som är tillverkad helt utav memoryskum. Om man väljer att köpa T70 dreamxone är det därmed viktigt att man införskaffar sig ett pasande täcke för att nattsömnen inte skall bli för varm då det absolut kan påverka sömnens kvalité.

Bäddmadrass 90x200 GOLD T70 DREAMZONE

Om Jysk och deras köpvillkor

Jysk har olika erbjudanden om hur man gör köp och hur man får hem dem. Vid köp online kan man välja om man vill hämta upp produkterna hos sin närmaste Jysk-butik. Så kallad ”Click & Collect” där varan reserveras hos din närmaste Jysk-butik, eller så beställs den dit. Man kan även beställa hem, där kostnaden beror på storleken och vart i landet man bor. Detta tycker vi är lite negativt då vi föredrar en köpprocess som är smidig och med inga oväntande kostnader. Bor man inte i närheten av en Jysk butik eller har möjlighet att hämta upp den så är man såväl tvungen som att betala en “okänd” extra kostnad för att få hem dem. Bäddmadrass 90x200 GOLD T70 DREAMZONE

Jysk erbjuder även retur på deras varor och full återbetalning i fall man skulle ändra sig. Detta är utan tidsbegränsning! Det gäller oavsett om man har köpt online eller i butik. Men för att kunna utföra en retur så måste man kunna styrka inköpet. Vid retur på varor som är använda eller är skadade har Jysk rätten att minska återbetalningsbeloppet. Om du väljer att göra returen hemifrån, istället för att åka till din närmaste Jysk butik och utföra returen där, så får man stå för fraktkostnaden också. Detta tycker vi är ytterst negativt då deras köpvillkor låter väldigt bra när man bara läser överskriften när det i slutändan handlar om något annat. Att själv stå för returen och att inte få prova bäddmadrassen hemma då man inte alls får full återbetalning om man inte är nöjd och varan är använd tycker vi är negativt. Detta då det blir ytterst omöjligt att köpa online och om man då inte bor nära en Jysk butik kan man i stortsätt inte välja detta alternativet. Var noga med att läsa vad köpvillkoren ingår då det ibland låter bättre än vad det är. Om du är osäker, fråga alltid kundtjänst!

Danska Jysk är en internationell detaljhandelskedja som finns i över 50 länder runt om i världen. Det grundades 1979 av Lars Larsen på Jylland i Danmark och har sedan dess tagit sig till hit de är idag. Deras motto är att sälja allt i hemmet enligt deras anda från Jylland: med ödmjukhet, noggrannhet och ärlighet. I deras sortiment har de så klart sängar, tryckavlastande madrasser och ett stort utbud av bäddmadrasser.

Omdöme – 8,5/10

Man kan inte säga så mycket annat om Gold T70 Dreamzone från Jysk än att det är en bra bäddmadrass. Vi var hyfsat nöjda med bäddmadrassen och den kommer till ett rimligt och bra pris. De har även okej leveransalternativ och returpolicy, men det är främst dessa som sänker Jysks betyg i vår rankning då dem låter bättre än vad dem egentligen är. Det som hindrar Jysk att få full pott i poängen är smådetaljer, så som att bäddmadrassen är helt tillverkad av memoryskum som gör den väldigt varm då bäddmadrassen inte kan andas särskilt bra.