#4 Tempur North Delux

Tempur har vanligen bäddmadrasser i olika fastheter. North Delux är inget undantag och kommer i tre olika hårdheter: mjuk, medium, fast. För vår recenssion valde vi att köpa den med hårdheten medium. Men oavsett vilken hårdhet man väljer så är North Delux tillverkad utav samma Tempur-material som de använder i sina andra Tempur madrasser och kuddar. North Delux är därför en tryckavlastande bäddmadrass, där madrassen formar sig efter och minskar trycket från kroppen. North Delux har även ett lager SoftTouch™-vaddering för att ge en mjukare och bekvämare känsla.

Tempur Cloud Bäddmadrass Deluxe 9 cm

Vi är väldigt positiva med bekvämligheten i North Delux. Den mjuka och tryckavlastande känslan av North Delux känns väl. Bäddmadrassen kan dock upplevas lite allt för mjuk om den används av lite tyngre personer. Dessutom kan bäddmadrassen North Delux kännas lite varm, detta är oftast ganska vanligt när en bäddmadrass har memoryskum i sig. Generellt så är bäddmadrassen bra, bekväm och mjuk.

Förutom en bra bäddmadrass erbjuder Tempur kostnadsfri hemleverans i hela fastlandet Sverige, vid köp online. Deras returpolicy för mindre produkter kan utföras inom 14 dagar efter att produkten har kommit hem. Produkten måste även vara i originalemballaget, oanvänd, oförändrad och i omonterad.  Detta tycker vi är väldigt negativt. Precis som med andra möbel och madrass tillverkare så erbjuder dem en returrätt som ibland kan kännas väldigt generös men i slutändan gäller den bara om produkten inte är använd. Vi på bäst bäddmadrass är alltid negativa till detta då man spendrar en tredjedel av sitt liv i sängen, då bör man ha gott om tid på sig att känna om madrassen är rätt för just dig. Med Tempurs retur policy blir det i princip omöjligt att köpa deras produkter online så länge man inte haft den tidigare och bara vill köpa om den. I annat fall behöver man åka till en butik för att prova om den är rätt för just dig, så bor du inte i närheten av en tempur återförsäljare så kan du få problem. Glöm dessutom inte att det ofta tar flera veckor att vänja sig vid en ny madrass, så ligg länge och noga i butiken innan du bestämmer dig för att lägga tusentalskronor på en Tempur bäddmadrass.

I övrigt så är Tempur är ett välkänt sängmärke som inte behöver mycket introduktion. Med material ursprungligen utvecklat av NASA för rymdresor, Tempur har byggt vidare och förbättrat vad som nu är känt som Tempur-material. Detta mjuka skummaterial har nu blivit en ikon för mjuka och bekväma bäddmadrasser, madrasser och sängar. Tempur är även stolt att säga att deras produkter köps av sjukhus, vårdhem och sängbutiker runt om i världen.

Omdöme – 6,8/10

Produkter från Tempur är tyvärr alltid väldigt dyra. Att de med det har en dålig retur policy så sjunker betyget för North Delux. Men att de har en TEMPUR® North Continental 'Deluxe'kundtjänst som är öppen varje dag, kostnadsfri leverans samt 10 års garanti väger upp en del också. Att bäddmadrassen även upplevdes som en väldigt skön och bekväm bäddmadrass är också ett stort plus.

Så om du har tillräckligt med pengar och är säker att North Delux passas just dig (så att du inte behöver returnera den) kan du slå fast att den här bäddmadrassen kommer ge dig en god natts sömn, hela natten.