Bäst i Test
Emma Diamond Bäddmadrass
 • Finns i 9 storlekar
 • 3 lager skum och 8cm
 • Skum som andas och tvättbart fodral
 • Temperaturreglerande
 • 100-nätters provperiod och 10 års garanti
Till hemsidan
8.9

EMMA DAGAR 💤- UPP TILL 55% 
Få +5% med koden Top5

Till Hemsidan
Tempur Promise Bäddmadrass
 • Finns i 11 storlekar
 • 2 lager och 7cm
 • Skum som andas och tvättbart fodral
 • Tryckavlastande och kylande
 • 10 års garanti
Läs mer
7.7
Ikea TUSSÖY Bäddmadrass
 • Finns i 8 storlekar
 • 1 lager
 • Skum som andas och tvättbart fodral
 • Tryckavlastande och kylande
Läs mer
6.2
Jysk Bäddmadrass PLUS T50 DREAMZONE
 • Finns i 7 storlekar
 • 2 lager och 3.5cm
 • Skum som andas och tvättbart fodral
 • Tryckavlastning
 • 25 års garanti
Läs mer
5.8
Mio Roma Family Bäddmadrass
 • Finns i 7 storlekar
 • 2 lager
 • Skum som andas och tvättbart fodral
 • Tryckavlastande och kylande
Läs mer
5.2

Vilken bäddmadrass är rätt för dig?

För en riktigt bra sömn behöver man en bra säng och därmed den bästa madrassen. Men hur väljer man den rätta madrassen?

För att sova bra så är bäddmadrassen en av de viktigaste delarna av din säng då det är det översta lagret och den som du ligger på. Hur ska man då se till att välja den rätta bäddmadrassen som passar just dig? Marknaden är en djungel, men vi har samlat det allra viktigaste här på Bästa Bäddmadrasserna.

På denna hemsidan hittar du en jämförelse på fem olika bäddmadrasser från märkena, Emma, Tempur, Ikea, Jysk och Bättre Nätter allt för att du ska hitta den bästa bäddmadrassen för just dig. Hos oss på Bästa Bäddmadrasser värdesätter vi bäddmadrasser som är bra för kroppen, sömnkvalitén, miljön samt rätten att prova bäddmadrassen under en längre period.

Hur vet man vilken bäddmadrass som är bäst? 

Hur ska man då veta vilken bäddmadrass som är bäst? Detta är såklart individuellt då vi alla har olika sömnbehov. Ett säkert sätt att ta reda på vilken som är bäst är dock genom att jämföra olika bäddmadrasser mot varandra vilket vi har gjort för dig här på Bästa Bäddmadrasserna.

Tre aspekter är viktiga enligt oss.

 1. Bäddmadrassens olika egenskaper, så som stöd, komfort och hållbarhet.
 2. Företagens olika tjänster och köpevillkor, så som garanti, öppet köp och provperiod.
 3. En snabb och smidig köpprocess, lätt att köpa online och leveranstid.

I vår jämförelse har vi tittat på alla tre aspekterna och utsett en vinnare. Enligt oss på Bästa Bäddmadrasserna är Emma Bäddmadrass den bästa. Emma Madrass som företaget heter erbjuder fri frakt och retur och dem erbjuder dessutom 100 nätter riskfri provsömn. Det innebär att du kan prova deras bäddmadrass hemma och returnera den och få full återbetalning. Inga dolda kostnader. Detta erbjuder ingen annan på den svenska marknaden och är den främsta anledningen till att Emma kniper första platsen. För som sagt, alla har individuella sömnbehov och då är det viktigt att man får gott om tid att prova bäddmadrassen.

Köp Emma Bäddmadrass här!

Vad är viktigt att tänka på när man köper ny bäddmadrass?

Det är en hel del saker man behöver tänka på när man köper en bäddmadrass. Behöver man verkligen köpa i butik eller funkar online minst lika bra? Bör bäddmadrassen vara mjuk, hård eller vändbar? Är ett välkänt märke det bästa alternativet eller är små aktörer bättre? Tja, hur ska man egentligen veta vilka bäddmadrasser som är bäst för just sina sömnbehov när det finns så många olika alternativ? Det kan kännas väldigt förvirrande när man ska ta ett beslut speciellt då man ska lägga en ganska stor summa på inköpet. Nedan kan du se vad vi tycker är viktigt när man köper en ny bäddmadrass.

Vi tror att du är redo för ditt nästa bäddmadrass inköp när du läst igenom våra omdömen. Dessutom kan det vara lättare än du tror att klicka hem en bäddmadrass på nätet och få hem den inom ett par dagar utan att behöva lämna hemmet. Som tidigare nämnt finns det aktörer som erbjuder olika alternativ för at få testa bäddmadrassen hemma. Var dock noga med att kolla de olika villkoren då det ibland kan låta bättre än vad det är. Vi på Bästa Bäddmadrassen tror att det allra bästa när man köper nytt är att få prova den hemma då det kan ta flera veckor att känna efter om bäddmadrassen passar just dig. Glöm inte att vi spenderar en tredjedel av våra liv i sängen så se verkligen till att testa den väl.

Nedan ser du våra tre bästa tips när man köper en ny bäddmadrass.

 1. Gör mycket research online, kolla flera källor och se vilken madrass som är bäst i test.
 2. Kolla vilka erbjudanden de olika aktörerna har, både när det kommer till priser och rabatter men även vilka olika tjänster dem erbjuder. Läs villkoren noga så att dem stämmer och inte låter för bra för att vara sanna.
 3. Se till att köpa en hållbar bäddmadrass som inte går sönder eller blir dålig inom ett par månader.

Diamond – Emma Bäddmadrass 

Emma Diamond Bäddmadrass är en 9 cm premium bäddmadrass som ger ergonomisk tryckavlastning i alla sovpositioner. Denna bäddmadrass är perfekt att kombinera med en av Emma’s testvinnande madrasser för optimal komfort. Diamond-materialet i bäddmadrassen leder bort överskottsvärme och säkerställer ett optimalt sovklimat. Dess avtagbara fodral kan enkelt tvättas i 40 grader, vilket ger enkel rengöring och fräschhet. Bäddmadrassens skumlager ger optimal tryckavlastning i alla sovpositioner och det stödjande HRX-skummet tillsammans med det temperaturreglerande lagret garanterar optimal tryckavlastning under hela natten. Då Emma vunnit flera utmärkelser för dina produkter både i Sverige och global utser vi den till den bästa bäddmadrassen i vår rankning.  

 

Promise  – Tempur Bäddmadrass 

TEMPUR® Promise bäddmadrass är tillverkad av samma TEMPUR®-material som först utvecklades av NASA. Denna Tempur bäddmadrass anpassar sig efter din kropp för att ge stöd och tryckavlastning. Det mjuka överdraget kan enkelt tas av och tvättas vilket ger en fräschare och mer hygienisk sovmiljö. Tempur bäddmadrasser är designade för att ge dig kompromisslöst stöd.  

 

Tussöy – Bäddmadrass IKEA 

Tussöy bäddmadrass från Ikea är en bäddmadrass med memoryskum som minskar trycket på höfter och axlar. Ikea bäddmadrassen anpassar sig efter din kropp och ger en mjuk och avslappnande känsla. Ikea bäddmadrass är även lätt att hålla ren. Du kan enkelt ta av klädseln och tvätta den i maskin. Dessutom är Ikea bäddmadrass enkel att ta hem då den kommer rullpackad.  

 

Dreamzone Plus T50 – Jysk Bäddmadrass

Denna jysk bäddmadrass är en 3,5 cm tjock bäddmadrass med en kärna av polyeterskum. Den levereras med ett tvättbart överdrag så det är lätt att hålla den ren och fräsch. Jysk Dreamzone bäddmadrass är designad för att ge komfort till din säng. Med sin polyeterskumkärna erbjuder den en mjuk och stödjande yta. Bäddmadrassens tjocklek och material ger extra komfort till din säng och kan hjälpa till att lindra tryckpunkter och ge en behaglig sömn.  

 

Roma – Mio Bäddmadrass 

Mio Roma Bäddmadrass är en prisvärd och svensktillverkad bäddmadrass som är Svanenmärkt. Klädseln på bäddmadrassen är avtagbar och kan tvättas, vilket gör det enkelt att hålla den ren. Med en kärna av skum ger Mio bäddmadrass en mjuk och omfamnande känsla. Dess konstruktion ger en följsam känsla och tryckavlastning för kroppen oavsett vilken sovposition du väljer. Med en tjocklek på 7 cm förbättrar den komforten av din säng. Mio bäddmadrassen är enkel att underhålla eftersom klädseln kan tvättas i maskin vid 40 grader.